Suvikõrvitsa-suitsujuustusupp

Ohhh, selle töönädala olen veetnud konverentsil, Riias. Kindlasti kirjutan ka pikemalt sellest raskest ettevõtmisest ja kõikidest suurepärastest söökidest, mida süüa saime… siis kui olen lõpuks toibunud. Saabusin täna koju ja avastasin, et köök ja külmkapp näevad välja pea samamoodi nagu siis, kui ma ära läksin. Küsimus on selles, mida küll abikaasa kõik see aeg sõi… ? Hea küll, veerand potti seda suppi ta siiski on ära söönud. Pole midagi öelda – veel aasta tagasi krimpsutas abikaasa taimetoidu ja mingil arusaamatul põhjusel just suvikõrvitsa peale nina. Samas nüüd võtab aga kõik ette ja sööb ära. Tea, kas ta on loobunud vastu punnimast või on maitsemeeled edasi arenenud? Küll mul on täna palju retoorilisi küsimusi.

DSC03044

See suvikõrvitsa-suitsujuustu supp on mõnusalt mahe, Kui teile meeldib toidul tekstuur, siis kindlasti lisage suppi ka röstitud saia ja maitserohelist. Kui toita on vaja ka meessoost isikut, peaks supile järgnema liharoog 😀

Suvikõrvitsa püreesupp

1-1,5 kg suvikõrvits

3 kartulit

1-2 sibualat

4 küüslauguküünt

1 l kanapuljongit

300 g suitsujuustu

0,25 tl estragoni

0,5 laimimahl

Soola-musta pipart

Serveerimiseks – maitserohelist ja krutoone

Haki sibul ja küüslauk, tükelda kartul ja suvikõrvits. Pane poti põhja rohkelt õli ning prae selles sibul klaasjaks. Lisa küüslauk, prae veel minutike. Nüüd lisa suvikõrvitsa ja kartuli tükid. Prae paar-kolm minutit ning kalla köögiviljadele puljong – nii, et köögiviljad oleks parasjagu kaetud. Lase supil podiseda, kuni köögiviljad on pehmed. Senikaua tükelda juust. Püreesta köögiviljad natuke peenemaks saumikseriga. Lisa suitsujuust ja püreesta ühtlaseks.  Maitsesta soola, pipra ja estragoniga, lase veel kord keema tõusta. Tõsta pott tulelt, pigista juurde laimimahl.

DSC03047

Share Button