Kapsapirukas

Kas te olete täheldanud, et juba on hommikuti ja õhtuti pime? Mina küll olen. Sel nädalal lülitasime esimest korda hommikusöögi ajal köögis tule sisse. Esmakordselt elus mind päriselt ajab ahastusesse saabuv pimedus. Ah, et miks? Te ei usukski, mis põhjuseks on. Aasta tagasi poleks ma isegi veel seda uskunud.. Aga… Ma ei oska ju pimedas pildistada ja see tõeliselt häirib mind! Toredad sõbrad, kes on pikemat aega blogi jälginud, mäletavad kindlasti, kui halvad blogi fotod varem olid. Ja täiesti ausalt öeldes – nende paranemises on “süüdi” suvine valge aeg. Ei ole raske päevavalguses isuäratavat fotot teha (okei, minu jaoks ikkagi on). Aga mida ma siis ometi saabuvas pimedas tegema pean, MIDA? Lõunapausi ajal koju jooksma toitu pildistama? Nali naljaks, aga ka seda on ette tulnud 😀 Samas üldjuhul on mul mõnus graafik – õhtul kokata ja pildistada, öösel kirjutada postitust (samal ajal mõnd sarja vahtides), lõunapausi ajal öösel koostatud postituse grammatikat parandada ja seejärel avaldada.. Niipalju siis sellest rutiinist.

 

Tundub, et keegi peab oma irooniat kahetsedes ja enda suuri sõnu häbenedes ikkagi saba jalge vahel mõnele koolitusele tõttama, et toidufotograafia ABC lõpuks endale selgeks teha. Karma is a bitch.

 

DSC02815

 

Pirukast niipalju, et maailma parimad kapsapirukad on loomulikult pärmitaignas tehtud pisikesed pirukad, kapsa ja rohke muna täidisega. Eriti, kui need on vanaema või ema tehtud. Samas see plaadipirukas on suurepäraseks alternatiiviks – maitseb väga hästi, aga sealjuures ei nõua suurt pingutust ega rohke vaba aja olemasolu.

 

Allikas: Toidutare.

 

Kapsapirukas

 

200 g võid

200 g kohupiima

4,5 dl jahu

0,25 tl soola

1 tl suhkrut

 

Täidis

200 g juustu

5 muna

1 kg kapsast

2 sibulat

3 dl hapukoort

1 tl soola

1 tl suhkrut

Tilli

 

Sega kohupiim, toasoe või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks, pane see veidikeseks külma. Haki kapsas peeneks ning hauta väheses vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja hakitud tilliga. Nõruta hautatud kapsas sõelal kuivaks. Suru tainas ahjuplaadi põhja ja äärtele. Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit.

 

DSC02809

Share Button
8 Comments