Lambaribid ja natuke jonni

Iga õppuri, olgu ta siis õpilane või tudeng, elus saabub paratamatult hetk, mil ta tunneb, et enam ei jaksa ja palju kergem oleks loobuda.. ja see hetk saabub üllatavalt eranditult enne iga kontrolltööd või eksamit. See on see hetk, mil mõtled, et käigu kõik õppejõud seenele, seda materjali hulka enam selgeks ei jõua saada, samas tänapäeval pole niikuinii kellelgi seda paberit vaja ja üldsegi mul ei lähe seda statistikat ometi kunagi enam vaja jne jne. See on see hetk, mil suudad enda arust täiesti loogiliselt end argumenteerida loobuma ja hakkad otsima asendustegevust. Ja oi kui magus on see asendustegevus, sest oled just loobunud pingutusest ja nii hea kerge on olla.. Kuni järgmise hetkeni, mis on tähtajale tunduvalt lähemal, kui mõistus tagasi koju jookseb ja algavad viimased 24 h enne eksamit, mil hambad ristis materjali selgeks jõuab veel teha… ja siis kõige lõpuks eksami magamata olekuga, aga edukalt, läbida. Story of my life. Nii juba 18 aastat.

Teile teadmiseks, olen hetkel selles õndsas seisundis, mil statistika eksam toimub homme, aga mina olen tänase päeva veetnud…. eeee… midagi tehes 🙂 Samas, kerge paanika hakkab peale tulema, seega tundub, et postitusest saab minu viimane asendustegevus, selleks korraks. Tänastest toitudest esimesena jagangi lambaribide retsepti, olid teised mul liiga kauaks sügavkülma jäänud (varsti juba uus aasta, aga sügavkülm ikka pungil). Lambaribid, mis maitsestatud korralikult, on tõeliselt suurepärase aroomi ja maitsega söök!

Retsepti idee sain Karima blogist.

 

Lambaribid õuna-sinepikastmes

 

Lambaribid

5 küüslauguküünt

25 g kanget sinepit

300 ml õunamahla

Kuivatatud rosmariini

Soola-pipart

 

Maitsesta lambaribid soola-pipra ja kuivatatud rosmariiniga. Pane ahjuvormi, lõika küüslauguküüned pooleks ja pane samuti ahjuvormi. Kastme jaoks sega hoolikalt kokku õunamahl ja sinep, kalla ribidele. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus 1 h. Võta foolium pealt ja tõsta temperatuuri 210 kraadini. Küpseta 15 minutit, keera ribid ringi ja küpseta veel 15 minutit, kuni ribid pealt kaunilt pruunid.

Share Button