Kodujuustu-peekoni pirukas

Seekord jagan retsepti, mida tutvustas mulle… üllatus üllatus… abikaasa!! Ta küll väga hea meelega süüa ei tee, väites, et ma, pirtsakas naine, ei söö tema tehtud toitu (mis on loomulikult alatu laim! Ta lihtsalt mäletab igavesti, et ma üks kord ei söandanud 1 cm paksuseid nätskeid pannkooke süüa!). Niiet seda enam olin üllatunud, kui üks kord koju tulles mind nõnda kaunis ja maitsev pirukas õhtusöögiks ootas. See oli küll aastaid tagasi, aga ikka mäletan suurepäraselt, kui uhke oma mehe üle olin, kui ta mulle nõnda hea söögi tegi. Oleme pärast mitu korda veel seda valmistanud, seega tegemist retseptiga, mis Kaju kööki tänu tublile peremehele on kinnitunud. Retsept on võetud Toidutarest.
Kodujuustu-peekoni pirukas
Taigen
100 g võid
4 dl jahu
0,75 tl soola
1 muna
150 g kohupiima
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
100 g toorsuitsupeekonit
1 väiksem porru
400 g kodujuustu
3 muna
200 g juustu
vahemere ürdisegu
200 g kirsstomateid
must pipar
soovi korral võib lisada sparglit ja/või paprikat
Esimesena valmista taigen. Selleks näpi või soola ja jahuga ühtlaseks. Lisa muna ja kohupiim. Suru saadud taigen küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja äärtele. Pane külmkappi, kuni valmistad täidist.
Täidise tegemiseks prae peekon, lisa pannile porru (ja spargel). Prae kergelt läbi ja lase jahtuda. Kui täidis on juba leige, siis lisa kodujuust, riivitud juust, vahemere ürdisegu ja munad. Saadud täidis kalla põhjale, peale aseta tomatipoolikud ning jahvata musta pipart.
Küpseta pirukat 200 kraadises ahjus 35 minutit. Naudi soojana!
Share Button