Kurgi-avokaado suupisted

Internet on ikka üks naljakas asi. Oma vastlakuklite postituses kirjutasin sellise lause: “Sellal kui teised blogijad nuputavad, kuidas teha paleo, vegan, lchf või üldse kõige vabasid kukleid.. :)“. Mis te arvate, mis on viimased nädal aega olnud popimad otsingusõnad, millega siia blogisse jõutakse?

Jepp, ära arvasite:

Paleo vastlakuklid

Vegan vastlakuklid

Lchf vastlakuklid

Oh neid tänapäeva moedieete. Ma enam isegi ei oska mingit pidi nende pihta irooniline olla. Doos on täis.

 

DSC05138

 

Vastlakuklite-nädal on olnud ikka tõeliselt hullumeelne. Tegin mustmiljon kuklit (loe: 160) ja pärast lausa paar päeva olid parem õlg ja käsi valusad. Kui tavaliselt väljaspool Vastlapäeva kuklite järele ei isuta, siis tänavu võin öelda, et ma kohe kategooriliselt ei taha kukleid enne järgmist aastat nähagi! Õnneks läksid need väga hästi kaubaks ja maitsesid kõigile. Vähemalt keegi ei nurisenud ja mina võtan juba sedagi kiitusena (oh seda enesearmastust). Samas, olgem ausad, raske on teha halba kuklit, kui kasutad mahedat täistera nisujahu+speltat, kodukanade mune, päris vahukoore+Mascarponekreemi ja kodust marjamoosi.

 

DSC05122

 

Oma hullumeelse vastlanädala lõpuks võtsin laupäeval aja maha, et mängida vanaema ja vennaga kaarte (jee, vend kaotas!) ning seejärel vanematekoju sõita. Meil on juba saanud traditsiooniks, et kaarte mängime minu juures – kõik saavad suhelda kassiga ja mina saan lauda katta. Elu nagu lill! Täna tegin tagasihoidliku piruka, kurgi-avokaado ampsud, kaneeliküpsised ja küpsise-sidrunivõide-mustsõstra kausimagustoidu.

Kuna praegu on avokaadod poodides nii head (vähemalt nii head, kui võiks Eestis elades eeldada), siis tasub seda haruldast hetke ära kasutada! Need suupisted on tõeliselt kiiduväärt – mahlakad, värsked, kerged ja…. lihtsalt valmivad 🙂 Super!

Idee sain siit.

 

Kurgi-avokaado suupisted

12-15 tk

 

0,5 pikka kurki

2 suurt avokaadot

0,5 sidrunimahla

0,5 tl pruuni suhkrut

Tilli, peterselli

Soola, tšillit

 

Viiluta kurk kartulikoorimisnoaga, ülejäänud koostisosad sega hoolikalt kokku. Pane igale kurgiviilule 1 tl täidist ja keera rulliks kokku. Serveeri kohe.

 

DSC05134

Share Button