Kolme juustu frittata spinatiga

Abikaasa heitis ette, et ma ei ole ammu postitanud. Hakkasin mõtlema.. ja tõesti, kõigest üleeile ju 😀 Mul on vahepeal olnud nii nii nii hea nädalavahetus, et ma oleks justkui pikalt puhkuselt naasenud. Nimelt olin kalli sõbrannaga Pärnus ja tegime kõike, mida ühed õiged tibid tegema peavad – jõime Steffanis veini (vist sõime ka midagi.. Osade nädalavahetuse maitseelamustega jõudsin loomulikult juba ka Instagramis kelkida), ostsime hommikusöögiks turult mustikaid, ploome ja hapukurki, käisime 2,5 h jalutuskäigul, sõime jahtklubis kala… kalaga (tegelikult üritasime päikese käes nägu punaseks päevitada), šoppasime õige natuke, panime kontsakingad alla ainult selle nimel, et kinos Lucy’t vaatamas käia, küpsetasime õunakooki ning vahtisime lõpetuseks paar osa tõelisest naiste-seriaalist. Mida veel elult tahta? Nagu sellest oleks vähe, viis mu ema mind täna Tallinnas šoppama ja sushit sööma!

DSC02834

Seda kaunist frittatat sõime me eelmisel nädalal õhusöögiks. Eriti kauniks teevad selle kodukana munad. Alla läks ludinal, ainult et sellele järgnes abikaasa poolt külmkapis sorimine.. Ilmselgelt teda naljalt taimetoiduga ei toida.

Ahjaaa… Frittata iseenesest on itaaliapärane omlett või siis põhjata quiche 🙂 Aga ikka on lahe vahepeal võõrsõnadega eputada, eks.

DSC02839

Kolme juustu frittata spinatiga

6 – 7 muna

150 g spinatit

1 sibul

2 küüslauguküünt

100 g Gouda juustu

200 g kodujuustu

50 g Eesti juustu

Sool-pipar

Praadimiseks – või

Eelkuumuta ahi 190 kraadini.

Kuumuta pannil keskmisel kuumusel spinatit, kuni see kukub kokku, aga samas on veel erkroheline. Tõsta spinat pannilt, pigista välja üleliigne vedelik ja haki spinat. Pane pannile natuke võid ja prae selles hakitud sibulat ja küüslauku, kuni sibul muutub klaasjaks. Tõsta suuremasse kaussi sibul, küüslauk ja spinat ning lase neil natuke jahtuda. Seni riivi juustud ja vahusta munad vähese soola ja pipraga. Lisa kodujuust spinatikaussi ja sega läbi. Seejärel puista juurde riivitud Gouda ja viimasena munad. Kalla munasegu ahjuvormi, puista peale riivitud juust ja küpseta ahjus ca 25-30 minutit (kuni juust peal hakkab kaunilt pruunistuma ja muna on hüübinud).

DSC02831

Share Button