Kalkuniliha aedubade ja suvikõrvitsaga

Kas te teate, mis on pahatihti kiire eluviisi suurim ohver? Mina küll tean – keha. Võtsin ülikooli-töö eluga ikka päris mitu kilo juurde. Ei, see ei ole hõrgutistest, mis valmistan, sest neid ma teen abikaasale või kolleegidele – kas enda või abikaasa tööle. Süüdi on vähene liikumine ja ebaregulaarne toitumine. Kui ikka oled 4-5ni tööl ja jooksed otse loengutesse, mis kestavad nii 7-8ni (vahel isegi 10ni!), siis viimased mõtted su peas on – “millal saaks veel trenni teha? kuidas saaks kell 6 süüa korralikku sooja õhtusööki?”. Pigem mõtled, mis masohhist sa ikka oled, et istud vabatahtlikult esmaspäeva õhtul 10ni statistika loengus.. Lõpuks tuled aga rampväsinuna öösel koju, sööd kõike söödavat, mis kodus vastu vaatab, ja langed voodisse.. Õnneks on see nüüd seljataga ja ees ootamas üsnagi plaanivaba suvi! Ainukesteks plaanideks on elu nautida ja alla võtta 😀

DSC01600

Niisiis tänane retsept on ühest tõeliselt rasvavaesest lihatükist – kalkuni rinnafilee. Maitsestamine on kergelt taipärane. Ühel toidukoolitusel Tais soovitas koolitaja proovida koduseid sööke taipäraselt maitsestada, et end ja teisi positiivselt üllatada. Näiteks kasvõi lisada laimimahla, tšillit ja kalakastet kartulipüreele. Seda ma veel proovinud ei ole, aga antud roog sai küll väga hea!


Kalkuniliha aedubade ja suvikõrvitsaga

500-600 g kalkuni rinnafileed

1 sibul

3 küüslauguküünt

150 g aedube

1 suvikõrvits

1 sl kalakastet

1-2 sl sojakastet

0,5 tl palmisuhkrut

1 tl kuivatatud tšilli pastat

0,5 laimi mahl


Haki küüslauk ja sibul ning prae pannil klaasjaks.  Tükelda kalkunifilee suupärasteks tükkideks ning lisa pannile. Prae kuni kalkunilihast eemaldunud vedelik on enamvähem aurustunud. Niikaua eemalda ubadelt otsad ja lõika kaunad pooleks ning lisa pannile. Seejärel tükelda suvikõrvits ja lisa samuti. Maitsesta kalakastme, soja, palmisuhkru ja tšilli pastaga. Pane pannile kaas peale ja hauta kuni oad ja suvikõrvits on parasjagu valmis – vastavalt oma maitsele kas kergelt krõmpsud või pehmed (max. 15 min). Enne serveerimist pigista roale laimimahl. Serveeri näiteks riisi või cous cous’iga.

DSC01604

 

Share Button