Vokiroog pardifileega

Teate, mida tähendab see, kui on parasjagu pingeline aeg ülikoolis? Aga loomulikult seda, et kiire peab olema ka tööl. Teada asi. Muidu oleks ju päris igav ja peaks oma eraelu elama. Pff. Nii ei ole ma nädala jooksul kirjutanud ühtegi sõna oma lõputööd.. aga ometi istunud kontoris 8, 9 või 10ni.. Koju jõudes tahaks ainult magada. Hea küll, pokaal veini kulub ka ära. Üldiselt abikaasa hakkas kokku koguma veinipudeleid, et teha uurimustööd teemal “mitu veinipudelit läheb maksma ühe magistritöö kirjutamine”. Olgugi et ta suurema osa ise ära joob. Aga samas võib-olla tudengilt kiirgava stressi tõttu abikaasa veini joomine kuulub magistritöö kirjutamise protsessi hulka?

Ise olen 4 päeva söönud kapsa-hakklihahautist ja muid nädalavahetuse toidujääke, aga teiega jagan ikka edevat retsepti, mille leidsin Selveri kalendrist. Tegemine on lihtne ja kasutada saab sügavkülmutatud valmissegu (minu esimene kord osta sügavkülmutatud juurviljasegu!). Mulle väga maitses, abikaasale väga maitses. Kassile ei andnud.


Rääkides kassist. Kõik ikka nägid täna seda üliägedat videot, kus kass koerale peksa andis? Meie vana kass oli noorena ka päris kange ja andis isegi mõnele koerale peksa (mõne peksis poolpimedakski). Aga kõige lahedam oli see kui isa kiusas mind või venda ja me kiljusime, siis tuli kass alati isale kallale 😀 Eks me kiljusime üsna kõvasti ja võibolla tahtis kass lihtsalt rahu ja vaikust saada 😀 Tegelikult on selles suhtes kassid väga targad loomad ja vaatamata oma suurele isepäisusele kaitsevad alati nõrgemaid.


Vokiroog pardifileega

2 pardi rinnafileed

Pakk aasiapärast vokisegu

1 cm jupp kalganit (või ingverit)

2 küüslauguküünt

1/2 pakki vokinuudleid

Vajadusel natuke õli

Sojakastet

Tšillikastet

2 dl vett

Soola-pipart


Alusta pardifileest – tee noaga nahale sisselõiked. Pane fileed külmale pannile, nahk allpool, ja lülita kuumus sisse. Prae part kahelt poolt, võta pannilt, maitsesta soola-pipraga ja paki hoolikalt fooliumi sisse järelküpsema.

Sellal kui part veel praeb, haki peenelt küüslauk ja kalgan. Kui oled pardi pannilt ära võtnud, siis soovi korral lisa kuumale pannile õli (eriti hästi sobib mõni pähkliõli) ja prae kergelt läbi küüslauk ja kalgan. Lisa maitse järgi natuke tšilli- ja sojakastet ning vokisegu. Prae paar minutit ja seejärel kalla juurde vesi ja vokinuudlid. Mul vokinuudleid parasjagu ei olnud, aga ka munanuudlid sobisid oivaliselt. Prae veel paar minutit ja ongi roog valmis! Võta ka part foolimist välja ja viiluta ning serveeri nuudlitega.

DSC01327

 

Share Button