Karulauguomlett

Esiteks, lubasin oma abikaasale, et näitan kogu maailmale, kuidas tema, vaene mees, läbi minu õppetöö kannatab. Ta peab ise aeg-ajalt süüa tegema!!! Ma küll suudan enamasti kodust cateringi teenust kontrolli all hoida, kuid mõni õhtu viimase kuu jooksul tõesti on juhtunud nii, et abikaasa on endale ise õhtusöögi teinud! Voila:

DSC01021

 

Vahel juhtub olema üliharuldane nädalavahetus ja me oleme abikaasaga mõlemad kodus nii laupäeval kui ka pühapäeval. Minu peres on üsna kindel traditsioon, et laupäeviti süüakse hommikusöögiks omletti. Tema aga mäletab lapsepõlvest, et pühapäev on pannkoogipäev. Seega on meil kujunemas oma traditsioon – laupäeval omlett ja pühapäeval pannkoogid. Samas, tõele au andes, oleme me ikka väga harva niimoodi nädalavahetuseti kodus ja traditsiooni sisse töötamiseks kulub üsna palju aega. Kuhu ma aga oma jutuga jõuda tahan? Ühel mitte nii kaunil laupäeva hommikul oli omlett ainuke asi maailmas, mida ma tahtsin süüa, aga samas ei suutnud üldse voodist tõusta (jah, mul oli raske hommik). Ja kui surev naine palus ABIkaasalt omletti, siis sain vastuseks: “ma ei oska”. Tol hommikul ma ajasin end küll voodist välja ja tegin ise süüa, aga samas lubasin pühalikult, et kirjutan retsepti blogisse.. Mitte et mul on plaanis veel raskeid hommikuid, aga praemuna spets võiks õppida ju ka vahustatud praemune tegema.. 🙂

 

Kuna praegu on mul jätkuvalt karulauguhooaeg, siis lisan seda isegi omletti… ja söön veel kõrvale värskena ka! Soovitan jätkuvalt ka kõigile teistele!

 

Karulauguomlett

Kahele

 

4 muna

Törts piima (või koort või vahukoort)

1 väike sibul

Või

Karulauku

50 g riivitud juustu

Soola-pipart

 

Haki karulauk ja pane kõrvale. Haki sibul ja prae see pannil mõõdukal kuumusel klaasjaks, praadimiseks kasuta taluvõid (kui soovid liha ka omletti, siis siinkohal tasub lisada pannile ka hakitud vorsti, sinki vms).

Samal ajal vahusta munad piima, soola ja pipraga. Lisa karulauk, sega õrnalt läbi ning kalla pannile. Kohe alanda ka kuumust ning pane pannile kaas peale. Riivi juust ja puista paari minuti pärast omletile. Prae kuni omlett kaunilt hüübinud ja kohevaks kerkinud.

 

DSC01168

Share Button