Šokolaadikringel..

… Kevadpühadeks? Aga miks mitte? Pikemaaegsed lugejad juba kindlasti muigavad nähes mu põhimõttekindluse puudumist. Aga mis ma teha saan, kui nii palju ideesid pähe tuleb. Justnimelt, tuleb. Ma isegi ei pea selleks pingutama. Näiteks, eile vaatasin, et blogisse on jõudnud nõnda palju inimesi otsides kringli retsepti. Paratamatult läks mõttelend nii, et mul oli tänaseks hädasti tarvis valmistada sobivat kringlit – munakujulist! 🙂 Ega kõik kringlid ju ometi samasugused olema pea.. Pealegi pakub täna üks tore perekond mulle ööseks peavarju ja Lihavõtte-teemalise kringli kaasa võtmine tundub igati sobivat. Seda enam, et homme läheb suuremat sorti kaloripõletuseks Võhandu jõel..

 

Pärmitaina retsept on ikka selline, nagu alati..

 

DSC00881

 

Šokolaadikringel

 

25 g pärmi
0,3 l piima
100 g suhkrut
Ca 500 g jahu
0,25 tl soola
Maitse järgi kardemoni
1 muna
50 g või
Täidiseks
50 g võid
200 g šokolaadi
1 dl vahukoort
50 g maitsestamata pistaatsia pähkleid
Peale1 munakollane
Hakitud pähkleid
Soojenda piim käesoojaks, pärm sega suhkruga. Lisa soe piim pärmile, seejärel sega juurde pool jahukogusest. Pane tainas eelkerkimiseks rätiku alla sooja kohta 20 minutiks. Vahepeal sulata ning jahuta või. Tainale lisa muna, lahtiklopitult, sool, või, kardemon ja jahu. Jahu tasub lisada kuni tainas tundub parasjagu valmis ja tuleb käte küljest enamvähem lahti. Taas aseta taigen rätiku alla sooja kohta, seekord tunnikeseks.
Sulata šokolaad ja vahukoor potis.
Nüüd kokkupanek – jaga tainas kolmeks osaks. Rulli esimene pool kettaks (aga miks mitte munakujuliseks, nagu mina), kata poole šokolaadikreemiga, pähklite ja 25 g võiga. Rulli ka teine pool tainast, pane esimese peale ja kata jälle kreemi, või ja pähklitega. Kolmas osa rulli samasuguseks nagu eelnevad ja pane peale. Nüüd lõika tainas 3 cm viiludeks ja keera iga viil rulli.

 

DSC00874

 

Määri kringel pealt munakollasega, puista peale hakitud pähklid. Küpseta 190 kraadises ahjus 25 – 30 minutit.

 

DSC00889
Share Button