Kartuli-suvikõrvitsa pätsikesed

Kui ma septembris tegin nalja, et nüüd paar kuud ei kirjuta suvikõrvitsast, siis ma ei uskunud ise, et isegi kuu täis tuleb. Naljadega peab ikka ettevaatlik olema. Tegelikult olen ikka oma lemmikut kõrvitsalist siin-seal kasutanud, aga pole postitamiseni jõudnud. Kui aga mu tuttav, samuti noor toidublogija, postitas retsepti suvikõrvitsast, mille puhul on “kõhurebendi oht” (Leelo, kus sa nii head marketingi õppisid?), siis mul tekkis momentaalselt isu nende pätsikeste järele. Tõesti on see hea alternatiiv vanale heale hakkliha-kotletile. Meenutab natuke Tšehhi kuulsat rahvusrooga, kartulikotletti. Eriti mõnusad ongi nad just selle värske kastmega. Õnneks oli mul pätsikeste küpsetamise ajaks piisavalt palju külalisi, et pann sai tühjaks kellelegi kõhurebendit põhjustamata. Ka pahaaimamatud mehed, kes töödeldud kõrvitsaliste üle pirtsutavad, kindlasti ei oska suvikõrvitsat siit roast otsida!

 

See ei ole enam isegi naljakas, kui palju ma postitan sessi ajal.

 

Kartuli-suvikõrvitsa pätsikesed kodujuustu-kurgikastmega

 

Pätsikesed

 

4 toorest kartulit
1 väiksem suvikõrvits
2 munakollast
50 g päikesekuivatatud tomatit
50 g riivitud juustu
Riivitud kardemonikoort
Kartulimaitseainet

 

Kodujuustu-kurgikaste

 

300 g kodujuustu
1 suur kurk
Südamest tilli
100 g hapukoort

 

Riivi kartul ja suvikõrvits jämeda riiviga (võid õrnalt vedelikku välja pigistada), tükelda peenelt päikesekuivatatud tomatid, lisa veidi kardemoni ja kartulimaitseainet. Eralda munavalge kollasest, lisa kollased saadud segule.  Nüüd vormi pätsikesed ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Aseta pätsikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja puista üle riivitud juustuga. Küpseta 180 kraadises ahjus veel ca 5 minutit.

Kastme jaoks haki kurk ja till, sega kodujuustu ja hapukoorega. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.

 

20140110_203527

Share Button