Lamba-baklažaanivorm

Viimasel ajal on blogi õige magusaks muutunud. Ei tasu karta, me ei toitu ainult kommidest ja küpsetistest 🙂 Niisiis seekord üks maitsev vormiroog! Ka neil, kes muidu ei fänna lamba maitset, ei tasu seda karta, sest antud roas villamaitse saab edukalt peidetud.Augustikuu Oma maitsest jagan veel üht põnevat retsepti (varsti september juba läbi ja olen vähe graafikust maas). Postitustega olen ka vähe graafikust maas, sest kui ütlesin abikaasale, et teen lambavormist postituse, siis ta küsis, millal me seda veel sõime. Kes küll oleks uskunud, et olen toidu tegemisega agaram kui postitamistega..

Mulle väga meeldivad vormiroad, sest esiteks, nõuavad need minimaalset nõude määrimist. Teiseks, ei pea vormirooga tehes palju nõusid määrima ja kolmandaks, vormiroa tegemiseks ei pea palju nõusid määrima..Ja loomulikult saab toit pehme ning mahlakas! See retsept paelus mind eelkõige seetõttu, et sisaldab bulgurit (loe nt siit), lambaliha ja fetat. Need asjad peavad ju ometi kokku sobima. Võin kinnitada, et nii ongi.
Kreekapärane lambabaklažaanivorm

 

1 purk oliividega fetat õlis
700 – 900 g lambaliha
1 baklažaan
2-4 küüslauguküünt
300 g bulgurit
400 g konserveeritud tomatitükke
500 ml loomapuljongit
pune
Kaste
2 dl kreeka jogurtit
2 küüslauguküünt
sool-pipar

 

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Prae lambaliha ning maitsesta soola-pipraga. Lisa pannile tükeldatud baklažaan ja prae veel 5 minutit. Seejärel pane hulka hakitud küüslauk, bulgur, tomatitükid, puljong ja pune. Pane roog vormi, kata fooliumiga ja küpseta 15 minutit. Võta foolium ära ja küpseta veel 5 minuti. Ahjust võetud roale lisa feta, oliivid ja värske pune lehed. Kui meeldib tugevam küüslaugu maitse, siis võib siinkohal ka paar küünt lisada.
Kastme jaoks sega jogurt purustatud küüslaugu, soola ja pipraga. Kaste annab antud toidule väga palju juurde!
PS. Sain nädalavahetusel oma kallilt sõbrannalt 7 kg lammast, seega lähitulevikus kindlasti veel retsepte tulemas.
Share Button