Scotch eggs ehk Šoti munad

Teate, mis see nädal juhtus? Ma leidsin taas oma töömotivatsiooni üles. Nüüd on aga mureks see, et ööpäevas on 24 tundi. Tahaks abikaasaga (ja kassiga!) koos olla, tahaks sõpru näha, tahaks tööd teha, tahaks trenni teha, tahaks blogi pidada, tahaks palju torte küpsetada, tahaks toiduüritustel käia, tahaks nädalavahetuseti vanematekodus puhata.. ja noh, peaks sealjuures kodu korras hoidma. See osa kannatab hetkel kõige rohkem, sest sellisel hetkel tundub see 40 ruutmeetrit üüüüüratult suurena. Kuidas ma sain üldse kevadel lisaks tööle ja blogile veel lõputöö valmis kirjutada? See ei ole ju füüsiliselt võimalik.

Olen juba pikalt seisnud Eesti toidublogimaailma lävel, kartes sisse astuda. Igasugu pakkumisi tuleb siit-sealt (mis tänaseni näib mulle uskumatuna), aga ei julge neid enamjaolt vastu võtta. Mingil määral olen õnnelik selle üle, et kirjutan millest tahan ja nii irooniliselt kui soovin, samas motiveerin inimesi toidumaailma avastama (oi kui tore on aina enam saada tagasisidet selle kohta, kuidas olengi inimesi kokkama motiveerinud).. ja lisaks toidule heietan oma ülipõnevast igapäevaelust. Et õhtuti abikaasat sõnalaviiniga mitte üle valada. See ju on algusest peale mu eesmärgiks olnud. Teisalt tunnen vahel, et ehk peakski enamat tegema? Ehk peaks toidumaailmale näpu andma? Naljakas on näiteks see, et mina, olles nii sotsiaalne inimene ja pidev esineja, tunnen siiani ebamugavustunnet, kui inimesed päriselus mu blogist räägivad või seltskonnas mind kui toidublogijat tutvustavad. Selle peale lähen punaseks kui peet ja muudan teemat, ise pilku maas oma varvastel hoides. Absoluutselt arusaamatu inimene. Ja kuidas peaks vaesed mehed naisi mõistma, kui naised ise ka ei tea, miks ja mida teevad?

DSC02293

Tänane retsept on tõeline klassika – Inglismaa pubi-, pikniku- jms toit (ajastus on täiesti juhuslik, ausalt). Ei miskit uhket ja uut 🙂 Originaalne olen ainult sellega, et keetsin munad korralikult kõvaks, aga õiged scotch eggs peavad keskelt vedelapoolsed olema. Miks ma siis nii tegin? Sest mulle maitseb. Loogiline. Ärge siis unustage kõrvale kodust majoneesi valmistada!

Scotch eggs ehk Šoti munad

6 keedetud muna

400 – 500 g hakkliha

1 tl sidrunikoort

2 muna

Värske petersell

Värske tüümian

Sool-pipar

Paneerimiseks – riivsai, jahu

Eelkuumuta ahi 200 kraadini.*

Kausis segada hoolikalt kokku hakkliha, peenelt riivitud sidrunikoor, hakitud petersell, hakitud tüümian, 1 muna ja maitsestada soola-pipraga.

Pane paneerimiseks valmis ühele taldrikule riivsai, teisele jahu ning kolmandasse muna (sega kahvliga hoolikalt läbi). Pane valmis ahjuvorm ja määri see võiga.

Jaga hakkmass 6ks võrdseks osaks. Iga palli keskele peida keedetud muna. Vajadusel kasta käsi vahepeal külma vette, et saaks mugavamalt pallikesi vorpida. Paneeri iga pallikest – jahus, munas ja seejärel riivsaias. Pane ahjuvormi ja küpseta ca 40 minutit, iga 10-15 minuti tagant pallikesi ringi keerates.

* Õigeid šoti mune peaks tegelikult fritüüris valmistama. Aga võib ka pannil rohkes õlis praadida (saab kiiremini valmis, kui ahjus). Mina teen ahjus, sest siis need ei ole nii rasvased ja jäävad pigem natuke kuivemad.

DSC02295

 

Share Button