Makaronivorm pesto, kana ja rohke juustuga

Koostasin selle nädala köögiplaani. Seekord on see üsna lihtne – mul on kindel plaan köögis laisk olla! Enne seda meisterdasin küll 2 suurt torti (edaspidi lisan tordipilte eraldi lehele), 35 inimesele, millele kulus liiga palju aega, et tõsi olla. Enamasti oli ajakulu küll täiesti enda hajameelsusest ajendatud. Näiteks, avastasin kell 9 õhtul, et üks hapukoore pakk on veel vajalik. Eks jalutasime siis abikaasaga poodi. Hommikul kell 5 avastasin, et olin kõik saia võileivatordis ära kasutanud, aga seda oli vaja lisaks tomati-mozarella suupistete jaoks. Millegipärast oli sügavkülmast ka ära kadunud minu SOS pärmi-lehttaigen.  Mis ikka selles olukorras teha? Eks ikka iseend kirudes Vestmani kauplusesse sõita..

 

DSC03262

 

Kogu selle tordidraama juures ei tahtnud aga abikaasat ja iseennast nälga jätta ning seetõttu valmis üks ülimalt lihtne makaroniroog (ei ole vist kokkusattumus, et suuresti samadest koostisosadest, millest tegin suupisted). Abikaasale igasugused makaroniroad väga maitsevad ja mis seal salata, mulle ka. Pealegi, tema tegi eile tubli rattatrenni ja mina rügasin köögis. Seega on kõik need kalorid lubatud, eks?

 

dsc03265

 

Makaronivorm pesto, kana ja rohke juustuga

4-5 inimesele

 

700 – 800 g broilerifileed

500 g pastat

3 küüslauguküünt

2 väikest sibulat

300 g tomateid

300 g toorjuustu

200 g Mozarellat

100 g Parmesani

2 sl pestot (kuhjaga!)

Sool-pipar-tšillihelbed

 

Serveerimiseks – värske basiilik

 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

 

Keeda makaronid al dente. Haki sibul ja küüslauk. Tükelda kana ja tomatid (mina alati koorin tomateid enne tükeldamist). Prae sibul klaasjaks ja lisa pannile küüslauk, prae minut ning lisa kana. Maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega. Prae kuni kana on parasjagu valmis, alanda kuumust ja lisa seejärel pannile tomatid, toorjuust ja pesto. Lase korra veel podisema tõusta ja eemalda siis tulelt. Riivi mozarella ja parmesan.

 

Pane ahjuvormi pasta ja kana. Puista peale parmesan ja sega läbi. Puista roale mozarella. Küpseta rooga ca 20 minutit.

 

Serveeri värske basiilikuga.

 

 

DSC03270

Share Button