Mustsõstra-rooibose jäätee

Kas te kujutate kui soojaks võib minna üks pisike 40 m2 ruumike, millel on edela-lääne suunas suht maast-laeni aknad ja puudub konditsioneer? Mina küll tean.

DSC02329

Sellise palavuse juurde sobib nagu valatult üks korralik jäätee! Liiatigi on see jäätee ütlemata kasulik – mustsõstra kasulikkust ma vast enam tõestama ei pea hakkama. Aga milleks on rooibos hea? Esiteks on sel õrnalt magus maitse ja seetõttu ei pea jääteesse nõnda palju suhkrut lisama. Rooibos on ka täiesti kofeiinivaba ja seega sobib joomiseks 24/7 (või olen mina ainuke, kes ei jää magama, kui pärast kella 18 kofeiini tarbin?). Niisiis soovitataksegi seda näiteks unehäirete, stressi, närvipinge ja närvisüsteemi ülierutuvuse korral. Pluss rooibos sisaldab rohkelt antioksüdante ja mineraale (sh raud, vask, kaalium jne)! Olen juba tee maha müünud? Parem oleks!

Ahjaa, maitse on ka oivaline!

Mustsõstra-rooibose jäätee

200 g mustsõstraid*

6 rooibose teepakikest

2-3 tl vanillsuhkrut

100 g pruuni suhkrut

Aja potis keema ca 3 liitrit vett. Lisa vette mustsõstrad, teepakid, vanillsuhkur ja esialgu pool pruunist suhkrust. Tõsta nüüd pott tulelt ja kata kaanega. Lase tõmmata ca 10 minutit. Eemalda teepakikesed ja maitse! Vajadusel lisa veel suhkrut. Jäta jook kaane alla jahtuma. Jahtunud jook kalla läbi sõela pudelitesse. Naudi jääga!

*Kui kasutad külmutatud marju, siis pane need kohe alguses veega potti.

DSC02325

 

Share Button
No Comments