Seasisefilee hoisin kastmes

Ohh, mul on nii palju öelda, et ma ei tea isegi kust otsast alustada. Jäta veel 4 päeva postitamata nõnda põneval ajal. See võib kõlada nagu väike asi, AGA ma saan lõpuks raamatuid lugeda!!! Viimati oli selline aeg Tais, veebruaris, kus ma raamatuid neelasin (abikaasa on veendunud, et kuna ma raamatuid väga kiiresti loen ja alati loen lõpu ette ära, siis ei ole võimalik lugemist nautida.. pff). Paraku jäi mul Taist tagasi tulles ja magistritööga alustades öökapile tolmu koguma pooleldi loetud Jordan Belfort’i memuaar The Wolf of Wall Street. Lõpuks on see loetud ja pean tunnistama, et isegi kui see juhtub üsna harva, siis seekord oli film tunduvalt elavam kui raamat. Jah, raamatu lugemist absoluutselt ei häiri see, kui ma tean, mis mind ees ootab. Komme lugeda esialgu raamatu lõppu, tekkis sügaval pubekaajal pärast seda, kui lugesin Remarque raamatut “Aeg antud elada, aeg antud surra”, kus ma nii sinisilmselt lootsin, et kõik läheb hästi (mis on eriti sinisilmne pidades silmas autorit) ja tundsin end nii petetuna, et kõik läks halvasti. Mulle ilmselgelt ei meeldi end rumalana tunda ja lõpu mitte ette teadmine aitab asjale kaasa.

Kuhu ma jõuda tahtsin on see, et mu kallis sõbranna andis mulle lugemiseks raamatu, mille tagakaanel esimene silmapaistev lause oli Marriage can be a real killer. Hmm. Püüdsin seda mitte vihjena võtta. Nali naljaks, aga raamat on nii sick and twisted, et ma pidin 100 lk lõpust lugema, et aru saada, kuhu autor jõuda tahab 😀 Kuna ma olen täielik thriller-romaanide (selline mõiste on ikka olemas, eks) fänn, siis neelasin selle raamatu koheselt. Sinna läks siis tänavu Jaanipäev. Tänks, Elo. Igal juhul on see põnev naistekas sellest, mis juhtub siis, kui naisel on geniaalne aju ja vähe tegevust. Võin etteruttavalt öelda, et ei midagi head. Autoriks Gillian Flynn, raamat Gone Girl.

Kompenseerimaks seda, et Jaanipäeva postituse retseptiks oli järjekordne kook, jagan seekord lihtsat hiinapärast toitu sealihast. Retsepti motivatsiooniks Nami-Nami. Tegime seda nii vanemate juures Jaanipäeva lõunaks (hea küll, mina maitsestasin ja tubli vend grillis) kui ka kodus lõunaks. Pean ütlema, et grillitult muutus marinaad eriti heaks!


Seasisefilee hoisin kastmes


1 seasisefilee

3 sl hoisin kastet

2 sl sojakastet

2 sl oliiviõli

1 tl mett

2 cm jupp ingverijuurt

2 küüslauguküünt

Soovi korral – laimi mahl

Serveerimiseks – seesamiseemneid


Lõika filee ca 2 cm paksusteks viiludeks. Purusta küüslauk ja ingver ning sega kõik koostisosad kokku. Lase vähemalt 2 h maitsestuda toatemperatuuril.

Prae liha kõrgel kuumusel mõlemalt poolt 3-4 minutit. Kalla pannile ülejäänud marinaad, lase podiseda minut-paar ja roog ongi valmis. Sisefileed ei tohi kindlasti üleküpsetada, sest see muutub väga kiiresti kummiseks! Serveerimisel puista peale seesamiseemneid.

DSC01679
Hiljuti palusin abikaasal osta poest seedermänniseemneid, tema ostis saasamiseemneid. Mis seal ikka – vähemalt olid selleks roaks seesamiseemned olemas 🙂
Share Button