Pasta Carbonara

Ei tasu karta, et minu toidu- või blogialane entusiasm on raugemas. Hoopis vastupidi, aina mõtlen, mida uut saaks teha. AGA andsin sel nädalal lubaduse, et teen nädalas maksimaalselt kaks postitust. Seni kuni lõputöö pole esitatud. Jah, te lugesite õigesti, ma hakkasin usinalt kirjutama ja võiks isegi öelda, et olen natuke hoos. Praeguseks on esitamise tõenäosus 50/50, aga meelt veel päris ei heida. Võiks isegi öelda, et olen oma meeleoludega jõudnud sõjakasse faasi. Lisaks blogimajanduse piiramisele astusin veel ühe suure sammu ja lubasin mitte ühtegi sarja internetist vaadata (ja telekat ma teadupärast ei oska töölegi panna). Olen sellest lubadusest juba üle nädala kinni pidanud… Grey anatoomia ei loe, sest see on kõikide heade naistesarjade ema. Ja vanaema. Ja kõik muud asjad kokku.

Uskuge või mitte, aga Kaju köögis on sel nädalal laual olnud peamiselt poolfabrikaadid ja nii saab olema kuni ma kas lõpetan ülikooli või loobun üritamast. Laupäeva ja eduka õppenädala puhul otsustasin end premeerida ja valmistada ise süüa! Eks abikaasal homme spordivõistlus (-üritus?) ja talle vaja pastarooga valmistada, nagu ikka. Ta ise on hetkel veel veendunud, et sai õhtusöögiks rooga nimega “al dente“. Oh well.

Minu üldine suhtumine Pasta Carbonarasse, mis on vast maailma kuulsamaid pastaroogasid, on üsna ükskõikne. Itaalias sai seda teinekord söödud ja maitsev on ta ka, aga Eestis ei kipu väga seda tellima ega tegema. Eks ta väga rammus tundub ja reisil patustamine on igati asjakohasem kui kodus (toidu mõttes!). Ühel päeval tegi aga Nami-Nami Pille postituse sellest, et Carbonarat saab kreemiseks ka ilma vahukooreta. Nüüd juba mitu nädalat on mind see mõte kummitanud ja täna proovisin ära. Ja nii ongi – kreemine, samas ilma igasuguse kooreta! Huvi pärast võtsin ka aega ja selgus, et valmistasin seda umbes täpselt 14 minutit! Ja mehele väga maitses. Mida veel ühelt roalt tahta?

DSC00902

 

Retsept Nami-Namist.

 

Pasta Carbonara

 

350 g spagette

200 g peekonit (tublimad otsivad gurmeelettidelt guanciale, pancetta või coppa)

4 munakollast

100 g riivitud Pecorino Romano või parmesani juustu

soola ja musta pipart

 

Keeda makaronid rohkes soolases vees al dente.

Samal ajal lõika peekon väikesteks kuubikuteks või ribadeks. Prae mõõdukalt kuumal pannil väheses oliiviõlis kuldseks ja krõbedaks.

Pane munakollased suurde toasooja kaussi ja klopi vispliga lahti. Sega juurde riivitud juust, maitsesta julgelt musta pipraga. Nüüd vispelda juurde üks kulbitäis kuuma pastakeeduvedelikku! Seejärel kurna spagetid ja lisa kohe muna-juustusegu hulka. Sega läbi, lisa juurde praetud peekon. Puista peale veel riivitud juustu ja musta pipart ning serveeri kohe.

 

DSC00892

Share Button