Kana-päikesekuivatatud tomati vormiroog

Käisin reedel möödunud suvel avatud Neitsitornis. See on ikka ehe näide sellest, kui üritatakse meeleheitlikult midagigi põnevat pastakast välja imeda. Ärge saage minust valesti aru – tegemist on väga laheda interjööriga ja eriti suurepärase vaatega kohvikuga, aga muuseum.. ? Olin üsna üllatunud, nähes Neitsitorni seinal freskot, sest minu teadmiste kohaselt on Eesti ainuke fresko Kaarli kirikus. Siis aga selgus, et need olid mingid Itaaliast tellitud reprod, mis nagu plakatid seinale kleebiti. Ka näidati paari kiivrit, millest kuulsaim Henry VIII kiiver. Ma ei saanudki lõpuni aru, mis oli selle reproduktsiooni seina riputamise mõte.. Ühesõnaga on igati kiiduväärt, et tühjana seisev torn lõpuks korda tehti ja rahvale tutvustatakse, aga vast oleks piisanud lihtsalt kenast keskaegse atmosfääriga kohvikust.

Külastuse parim hetk oli siis, kui oli aeg lahkuda. Mitte, et seal nüüd nii paha oleks olnud, aga lihtsalt vestlus turvamehega, kui ma uksest väljuma hakkasin, ajab mind seni muigama.

Turvamees: Kas ära või suitsetama?

Mina: Ära.

Turvamees: Tore on.

Mina: (sõnatu)

Söögist rääkides – kas teil on olemas söögid, mida olete nõus iga kell sööma, tegema ja teate juba kinnisilmi nii selle roa valmistamist kui ka seda, milline näeb välja roa tegemiseks vajalik poenimekiri? See on minu jaoks üks nendest retseptidest! Leidsin antud retsepti üsna ammu Toidutarest, aga olen aastate jooksul seda piisavalt muutnud ja endale ideaalseks mugandanud. Sellest kogusest saab kõhu täis vast 6 inimest. Kui 6 inimese seas on mu abikaasa, siis jääb puudu 😀

 

dsc00114

 

Kana-päikesekuivatatud tomati vormiroog

Päris mitme päeva söök kahele

 

800 g kanafileed

1,5 kg kartulit

1 porru

1 purk päikesekuivatatud tomateid

1 sl pestot

2 dl vahukoort

3 dl kanapuljongit

200 g tomatipastat

Soola-pipart-Vahemere ürdisegu

Koori ja tükelda kartulid – väiksemad kartulid ca neljaks, suuremad kuueks tükiks. Kui sul on kiire, siis pane kartulid pliidile potti, lase keema tõusta, lisa sool ja keeda 5 minutit. Seejärel pane kartulid ja natuke vett ahjuvormi ning küpseta 210 kraadises ahjus ca 20 minutit (st niikaua kuni valmistad kana ette). Kui aeg ei pressi peale, siis pane tükeldatud kartulid ahjuvormi vee ja oliiviõliga, lisa soola ja küpseta 200 kraadises ahjus ca 1 tund, vahepeal korra-paar kartuleid läbi segades.

 

Lõika kana enamvähem sama suurteks tükkideks kui kartul, viiluta porru. Prae porru õlis klaasjaks ja lisa kana, prae 5 minutit. Maitsesta kana soola-pipra ja Vahemere ürdiseguga. Jäta ootele. Kastme jaoks sega kokku kanapuljong, tomatipasta, vahukoor ja pesto, maitsesta soola-pipraga. Haki päikesekuivatatud tomatid. Nüüd võta kartul ahjust ja alanda kuumust 200 kraadini. Lisa vormi kana, puista peale päikesekuivatatud tomatid ja kalla kõik kastmega üle. Küpseta veel 15 minutit või kuni kartul on pehme. Naudi värske salatiga!

 

dsc00110

Share Button