Tchaikovsky ekleer

Annan pidulikult teada, et mul on olemas magistritöö teema ja homsest hakkab aktiivne teadustöö!

Mina: Praegu olen väga entusiastlik oma magistritöö üle, aga eks paari kuu pärast kindlasti kirun iga päev.

Sõbranna: Väga tore, siis postitadki iga päev blogisse.

Tegelikult olen hetkel natuke oma tarkusehambaga, õigemini selle puudumisega, hädas ja see mõjub pärssivalt igasugusele asjalikkusele. Tegin täna vaid Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuki retsepti (retsept Postimees.ee-st) järgi ekleere, sest esmaspäeval on vanaemal juubel. Kuigi nüüd ma juba natuke kahtlen, kas neid homseks üldse jätkub.. Igal juhul kiidan retsepti – on üsnagi lihtsalt teostatav, ainult keedutaina segamiseks peab natuke kannatust varuma.

 

Tchaikovsky ekleer

15 tk

 

Tainas

160 g jahu

160 g vett

80 g võid

5 muna

natuke soola

 

Murakakreem

300 g toorjuustu

80 g murakamoosi

1 vanillikaun

50 g 35% vahukoort

 

Šokolaadikreem

100 g tumedat šokolaadi

80 g 35% sooja vahukoort

 

Aja potis vesi, või ja sool keema. Võta tulelt, sõelu hulka jahu ja sega massi lusikaga seni, kuni see muutub ühtlaselt kollaseks. Jahuta. Sega vähehaaval sisse kergelt lahtiklopitud munad, tulemus peab jääma ühtlane.

Jaota tainas tordipritsiga pikerguste ekleeridena ahjuplaadile ja küpseta 190-kraadises ahjus ca 35 minutit.

Kuni ekleerid küpsevad keeda koor koos vaniljekaunaga läbi, jahuta veidi, eemalda kaun ja sega teiste koostisainetega kreemiseks massiks.

Tee ekleeri noaga väike auk ja suru kreem tordi-pritsi abil sisse (kuna mul jäi prits kaasa võtmata, siis tegin ekleeridele piklikud sisselõiked ja panin lusikaga täidist sisse). Šokolaadikreemi jaoks sega šokolaad ja koor ühtlaseks ning kaunista kreemiga ekleerid. Lase ekleeridel natuke jahedas taheneda.

 

20140216_133755

Share Button