Seasisefilee retsept ja tudengi päevaraamat

Kuna tulemas oli väga mahuka materjaliga eksam, siis ma võtsin lausa õppepuhkuse õppimiseks – oma esimese! Seni olin õppepuhkust vaid paar korda eksamipäevadel kasutanud. Kodus õppimine on ikka täielik huumor.. Siit tulevad kõige intensiivsema õppimise päeva tudengi mõtted.

“Tegelikult võiks ju õppimise taustaks panna pesumasina tööle, sest see ju peseb omaette ja ei sega mind! Ja samas võib siis juba teise masinatäie ka panna ja kolmanda.. Ka pesu kuivab ise ja mina seda ju ometi riputama ei pea.. ja kappi ära panema. Aga tegelikult võiks ka leiba küpsetada, sest olgem ausad – leib kerkib ja küpseb ise, mina pean ju selle kõigest kokku segama, vormidesse suruma, hiljem ahju panema ja siis iga 20 min tagant veega kastma. Selge on ka see, et intensiivse õppimise vahel peaks pead tuulutama – eks prügi vajab välja viimist ja tahaks ikka vähemalt pool tunnikest kepikõndi teha. Aga oot, nüüd peab end veel pesema.. Ohh, kuidas küll abikaasa juba töölt koju jõudis, enne kui ma õppima hakkasin?”

Üldiselt olen aga üsna usin õppija ja usun, et mul ei ole ainult silmamälu, vaid ka füüsiline mälu. Näiteks joon alati õppides kindlat musta teed ja söön kindlat kommi. Eksamile minnes võtan sama tee kruusiga kaasa ja paar kommi ka. Noh, et kehal oleks sama tunne, mis õppimisel. Kuna eksamid lähevad üldjuhul hästi, siis ei ole alust arvata, et see ei mõju. Lisaks usun mõttejõu tugevusse – kui ma ikka usun, et see aitab, siis aitab ka. Saaks veel kassi sülle ja diivani eksamiruumi, saaks kõik eksamid 5+. Haha. Küll ma olen ülbe.

Rääkides toidust – sea sisefilee üks mu lemmikuid! Hiljuti üks sõber küsis mõnda retsepti, siis isegi imestasin, et pole ühtegi head sea sisefilee retsepti jaganud veel! See retsep on võetud kunagi Oma Maitsest, ei mäleta täpselt, mis numbrist. Jäi mulle kohe silma, on kiirelt valmiv ja liha saab väga hõrk.

 

Sea sisefilee õuna-sinepikastmes

 

2 sea sisefileed

3 dl Põltsamaa valget õunaveini

2 tl inglise teralist sinepit

Soola-pipart

 

Maitsesta sealiha soola ja pipraga ning seejärel pruunista pannil. Tõsta ahjuvormi. Pannile kalla aga õunavein, kuumuta natuke ja lisa sinep. Sega kaste ühtlaseks ja kalla see lihale. Küpseta 150 kraadises ahjus ca 20 minutit.

Kui sulle meeldivad jahukastmed, siis lihale saab kõrvale väga hea kastme – sulata pannil 50 g võid, lisa natuke jahu ja piima (või koort). Viimasena lisa ahjuvormist võetud kuuma leent, kuni kaste parajalt paks. Mulle endale meeldivad selged kastmed, niiet kallan ahjuvormist võetud kastet otse lihale. Täna läks kastmeks Treppoja sahvri terav tšilli maius.

 

20140113_202500

Share Button
No Comments