Tomatisupp Cheddar juustu ja basiilikuga

Igal perenaisel on retseptid, mis õnnestuvad alati ja maitsevad kõigile. Samas need retseptid ei paku enam kunagi üllatusmomenti, vähemalt perenaisele endale mitte. “Ohh üllatust, kui hästi meekook maitseb”. See lause on ju oma olemuselt vale, sest mina pole saanud veel meekooki, mis ei maitseks hästi. Nendele retseptidele vastanduvad aga täiesti uued avastused ja tänane supp on minu jaoks üks neist. Olen lihtsalt niiiiii vaimustuses supist, mis täna tegin, et alustasin selle kiidulaulu-postitust enne kui abikaasa kojugi jõudis. Täiesti egoistlikult otsustasin seda suppi kiita isegi vaatamata sellele, mis kommentaar mehelt tuleb! Ja see on juba päris kõva näitaja. Eks neile, kellele alati tomatisupid maitsevad, ei tule see jällegi üllatusena! Samas on tomatisupp üsna spetsiifiline toit minu arust ja kindlasti nii mõnelegi ei maitse. Aga vot mina armusin – basiilik, tomat, kreemine kreeka jogurt Cheddar‘iga.. mmm… Mida veel on õnneks vaja? (Mehed ilmselt vastaksid, et eelmise postituse veisehautis ei teeks paha). Ah jah, seda ka, et valmib ülikiiresti, isegi mees ei jõua töölt koju tulla..

 

Retsepti allikas: www.cookingalamel.com

 

Tomatisupp Cheddar juustu ja basiilikuga

Kogus: liiga vähe, kõigest 6 portsjonit 🙂

 

2 purki (kokku 800 g) kooritud tomateid
1 sibul
3 küüslauguküünt
400 ml juurviljapuljongit
300 g kreeka jogurtit
150-200 g Cheddar juustu
Korralik peotäis värsket basiilikut
2 tl vahemere ürdisegu
2 tl pruuni suhkrut
soolt-pipart

 

Haki sibul ja küüslauk. Suure poti põhjas prae oliiviõlis sibul klaasjaks, lisa küüslauk ja prae veel minut. Kalla potti puljong, tomatid, ürdid ja suhkur. Lase podiseda tasasel tulel 10 minutit.

Võta supp tulelt, lisa kreeka jogurt ja riivitud juust. Püreesta supp blenderiga ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga (vajadusel) ja serveeri koheselt. Puista serveerimisel peale veel riivitud juustu ja kaunista basiiliku oksaga.

 

20140109_181318

Ja nii lihtsalt geniaalne see ongi!

PS. Olgu siis öeldud, et ka mehele väga maitses tänane õhtusöök!

Share Button
5 Comments