Moosimusid

Valides mitmete põnevate uute kokaraamatute vahel, kaalusin mitu korda ka Pille Petersoo ehk Nami Nami omaniku raamatu “Maailma maitsed” ostmist. Esiteks on minu arust Pille Petersoo üks Eesti parimaid kokkamise propageerijaid ja mitmete suurepäraste retseptide tutvustajaid. Lisaks olen täheldanud just tema retseptide allikates rikkalikku valikut, st selge on see, et inimene loeb palju ja hoiab end kursis maailma köökide ning trendidega. Ent sellegipoolest ei ostnud ma tema raamatut. Vaatamata headele retseptidele ja kaunitele illustratsioonidele, toimub raamatus tõeline ruumiraiskamine ning küljendaja poleks justkui tööd korralikult teinud (näiteks kolm pooltühja lehekülge, millest iga lehekülg sisaldab ÜHTE võileiva retsepti.. ja ma isegi ei tee nalja). Kuna olen piisavalt roheline, siis otsustasin sellist paberiraiskamist mitte toetada, lisaks olen ülikoolis nii pedandiks treenitud, et ei saa lugeda joondamata ja kehvasti paigutatud tekste. Arvutis alati korrigeerin reavahed, paigutuse ja joonduse, enne kui hakkan teksti lugema. Ja jälle, ma ei tee nalja. Vahel värskendan ka blogi postitust ca 10 korda, sest avastan, et mõni reavahe on üle, koma puudu vms.

 

Õnneks on mul aga sõbranna Marit, kes arvas, et mul on just sellist raamatut vaja, ja kinkis mulle selle. Olen raamatu juba mitu korda läbi lapanud ja retseptivalik on tõesti esinduslik. Püüan neid võileivalehekülgi lihtsalt mitte vaadata.. Esimene retsept, mille katsetamiseks valisin, on küpsised “Moosimusi”, sest need on ühed mu lemmikutest – magus suussulav liivataigen ja hapukas moos… mmm.. Samuti valmivad küpsised kiiresti ja lihtsalt ning maitsevad kõigile (või noh, ma pole leidnud kedagi, kellele ei maitseks).
Moosimusid
30 tk
200 g toasooja võid
60 g tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
50 g tärklist
250 g jahu
Näpuotsaga soola

Peale

Paksemat vaarikamoosi (ma kasutasin vaarika-piparmündimoosi ja tõeliselt hästi sobis!)

Sega toasoe või suhkruga kohevaks ning jahu tärklisega. Lisa tärklise-jahusegu võivahule. Vormi saadud massist 30 pallikest ja pane need ahjuplaadile. Suru iga küpsise keskele pöidlaga süvend ja pane sinna moos.

 

Küpseta 180 kraadises ahjus ca 15-20 minutit, kuni küpsised on helekollased, äärtest õrnalt pruunikad.

 

Esimene pilt õnnestus nõnda kevadine..
… aga tegelikult on ju esimene advent!
Share Button