Vaarika-kohupiimakook

On saanud kombeks, et nädalavehtustel vanematekodus valmib mõni perekondlik roog kindlasti õues, kas uhaa tulel, šašlõkk grillil, kala suitsuahjus vms. Klassikaline tööjaotus on selline, et isa ostab liha, ema maitsestab, vend küpsetab ja minu isiklik panus nendesse roogadesse on pea alati üks ja sama – ma söön neid. Eks vahel on tööjaotus ka erinev (noh, välja arvatud see, et mina olen alati ahela lõpus), kuid vennast on aastate jooksul kasvanud kõva grillmeister ja suitsuahju käsitleja, kes teab, mis temperatuuril, kui kaua, mis liha küpsetada.. Ja kujutage vaid ette minu üllatust, kui ühel heal päeval tegi selline grillmeister…. kooki!!! Ning veel suurem üllatus oli see, et kook maitses mulle väga! Olen küll pettunud, et aastaid hiljemgi pole vend enam ühtegi magustoitu mulle küpsetanud. Mis mul muud ikka üle jääb, kui ise seda retsepti korduvalt kasutada, sest rohke kohupiima ja vaarikatega kook valmib kiiresti ning maitseb hästi! Jah, eks see jonn praegu ole väike õelik šantaaž, läbi lillede 😉
Originaalretsept on võetud Toidutarest, mina nagu ikka olen selle endale sobivamaks muutnud. Antud kogusest saab suure plaaditäie kooki. Võid lisada kohupiimatäidisele ka sidrunit!
Vaarika-kohupiimakook kookosega
Taigen
225 g Või
5 dl Jahu
1 dl Suhkur
1 Muna
0.5 tl Sool
0.5 tl Söögisooda
0.5 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
2 dl Kookoshelbed
Täidis
1 kg Kohupiim
300 g Hapukoor
3 Muna
2 sl Tärklis
2 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur

400 g Vaarikad

Tükelda toasoe või ning lisa sellele jahu, suhkur, sool, sooda, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja kookoshelbed. Sega taigen purutaoliseks massiks ning pane sellest 1/4 kõrvale. Ülejäänud 3/4 lisa muna, sega taigen ühtlaseks (vajadusel lisa natuke jahu) ja suru ahjuplaadile. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit.
Täidise jaoks sega kohupiim, hapukoor, munad, tärklis, suhkur ja vanillsuhkur. Vala saadud mass põhjale, peale puista vaarikad ja viimasena pudista koogile kõrvalepandud taigen.
Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 25 minutit.
Share Button
6 Comments