Sidrunikana ja peaaegu-tabbouleh

Eestis ilmub igakuiselt väga hea toiduajakiri – Oma Maitse. Olen seda juba aastaid regulaarselt ostnud ja võtnud põhimõtteks igast ostetud ajakirjast vähemalt ühte retsepti katsetada. Muidu kasvab ajakirjadest suur kuhi kiiremini, kui minu silmaring järgi jõuab. Loomulikult on Oma Maitses ka mitte kuigi häid retsepte ja teinekord on liialt suur rõhk sponsorite promomisel. Aga üldiselt julgen väita, et iga kuu leiab iga perenaine, kes vähegi otsib, endale sealt vähemalt paar retsepti, mida tasub meeles pidada! Mina aga leidsin augustikuu ajakirjast eriti palju huvipakkuvaid retsepte ja mitmed neist vajavad veel katsetamist. Eks see suve lõpp-sügise algus ole alati hea retsepti-aeg..
Esimene retsept, mis pakkus huvi, on sidrunikana ja sinna kõrvale tegin peaaegu-tabbouleh’i. Tabbouleh on araabia köögis levinud roog, mida tehakse bulgurist ja maitsestatakse tomati, sibula, kurgi, küüslaugu, sidruni ja rohke maitserohelisega (münt ja petersell). Levinud on ka bulguri asendamine kuskussiga. Seda tegin ka mina, kasutades pärl-kuskussi. Maitserohelist-tomatit panin ka toidu sisse niipalju kui mul parasjagu oli, kuigi peaks tunduvalt rohkem kasutama. Igal juhul on tegemist väga hästi maitseva ja tervisliku toiduga.
Sidrunikana pärl-kuskussiga
4 kanafileed
1 sidruni mahl
2 sl oliiviõli
3 küüslauguküünt
Tšillihelbed
500 g pärlkuskuss (ostetud Umamist)
3 sl oliiviõli
0,5-1 sidruni mahl
3 küüslauguküünt
10 kirsstomatit
1 sibul
rohkelt münti ja peterselli
sool-pipar
Lõika kanafilee kõige paksem osa õhemaks ja pane fileed kaussi. Lisa kaussi sidrinimahl, purustatud küüslauk, oliiviõli ja tšillihelbed, lase maitsestuda vähemalt 15 minutit, võimalusel kauem. Seejärel prae või grilli.
Prae pärlkuskussi oliiviõlis paar minutit, tõsta tulelt ja kalla peale kuum vesi. Lase seista kuni vesi imendunud, vajadusel lisa hiljem veel kuuma vett, kuni kuskuss on mõnusalt pehme ja valmis (mul läks ca 20 minutit). Kui kuskuss hakkab jahtuma, siis lisa peenelt hakitud maitseroheline, purustatud küüslauk, sidrunimahl, hakitud tomat ja sibul. Õige tabbouleh peaks enne serveerimist seisma paar tundi külmas, aga kodukootud “tabboulehi imiteerivat toitu” võib ka kohe serveerida.
Panen imetlemiseks Wikipediast õige tabboulehi pildi ja siis enda saavutuse. Siit saate teha omad järeldused, kui palju seda maitserohelist ikkagi lisama peab… 🙂 Tegelikult oli mul ka maitserohelist rohkem, ausalt, ma lihtsalt ei oska kuigi hästi pildistada! Blogi visuaalne pool jõuab ka kunagi mu entusiasmile järgi. Loodan.
Jätkuvalt soovitan kõigil katsetada kartuli-makaroni asemel liha kõrvale erinevaid salateid, kinoad, bulgurit, läätseid, pruuni basemati riisi jne jne. Maailm on täis põnevaid maitseid ja tänapäeval üha enam saab neid maitseid ka Eestis järele proovida!
Share Button