Täidetud suvikõrvitsad

Taas on laual minu lemmikud juurviljad – suvikõrvitsad!! Eks ma, egoistlik tsikk, üritan meest juurikatega harjutada. Niisiis tellisin Tagurpidi Lavkast kaks “keskmise suurusega” suvikõrvitsat. Võiks ju eeldada, et saab sellised paarkümmend cm pikad rohelised viljad… aga mina sain vastu 2 x 1,4 kg suvikõrvitsaid. Seda on isegi minu jaoks paljuvõitu, seega taas vaja valmis teha lisaks õhtusöögile ka hoidis.


Täidetud suvikõrvitsad


1 kg suvikõrvits
500 g hakkliha
300 g kukeseeni
2 sibulat
3 küüslauguküünt
4 sl tomatipastat
maitserohelist – tilli, peterselli, basiilikut vms
100 g juustu


Esimese asjana valmista ette suvikõrvitsad. Kuna mul oli üks väga suur suvikõrvits, siis lõikasin sellest rõngad. Kui on mitu väikest, siis lõika piki pooleks ja tühjenda sisu. Pane suvikõrvits ahjuvormi, piserda üle oliiviõliga ja lisa sool-pipar. Pane kõrvale.
Lülita sisse ahi, temperatuur 200 kraadi.
Haki sibulad, prae pannil paar minutit ning lisa hakkliha. Kui hakkliha hakkab valmis saama, lisa sool-pipar ning seejärel kukeseened. Prae veel 5-10 minutit, samal ajal pane suvikõrvitsad ahju ca 20 minutiks. Kui hakkliha ja kukeseened on parasjagu valmis, võta tulelt ning lisa maitseained. Alustades tomatipastast (ise kasutasin kodust ketšupit), jätkates hakitud küüslauguga ning lõpetades maitserohelisega. Tean, et paljud lisavad küüslaugu kohe alguses sibulaga pannile, aga minu arust ei ole roa valmimise ajaks siis enam mingit küüslaugu maitset alles. Niiet lisan küüslaugu alati lõpus, baklažaanidele üldsegi alles siis, kui need jahtumas. Niimoodi säilib küüslaugu teravus!
Võta suvikõrvitsad ahjust, täida hakklihaga, nii palju kui mahub ja siis veel kuhjake peale ka 🙂 Pane toit ahju, fooliumi alla veel 20 minutiks. Viimasena lisa toidule riivitud juust ja lase veel 5 minutit juustul sulada.  Ja tulemuseks mõnusalt sügisene roog (natuke kurb ka tegelikult, et sügise road juba valmivad..)!
Share Button